• 2109611107
  • mail@12dim-glyfad.att.sch.gr
  • Ανατολικής Ρωμυλίας 101 -103 Άνω Γλυφάδα

Λειτουργία σχολείου κατά την εβδομάδα 11-15/9/2023

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου κατά την πρώτη εβδομάδα, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Α) Την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, τα δύο τμήματα της Α’ Δημοτικού θα ακολουθήσουν πεντάωρο πρόγραμμα και θα σχολάσουν στις 12.25. Τα τμήματα των υπόλοιπων τάξεων θα ακολουθήσουν το κανονικό εξάωρο διδακτικό πρόγραμμα και θα σχολάσουν στη 13.15.

Β) Η λειτουργία της Πρωινής Ζώνης Υποδοχής (07.00 – 08.00) και του Ολοήμερου Προγράμματος (13.20 – 16.00) θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους σε αυτά. Το Διευρυμένο Ολοήμερο (16.00 – 17.30) θα λειτουργήσει εφόσον τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί που θα το στελεχώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, επανέρχεται η δυνατότητα των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα να αποχωρούν σε δύο ζώνες, είτε στις 14.55, είτε στις 16.00. Όσοι από εσάς επιθυμείτε την αλλαγή της ώρας αποχώρησης, παρακαλούμε να προμηθευτείτε από το σχολείο και να υπογράψετε (και οι δύο γονείς) την αντίστοιχη δήλωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποστείλετε στο email του σχολείου, υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr ή σκαναρισμένη με το γνήσιο της υπογραφής. Στη δήλωση θα αναφέρονται τα στοιχεία του μαθητή / της μαθήτριας, τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, η επιθυμητή ώρα αποχώρησης και ποιος θα τον/την παραλαμβάνει κατά την αποχώρηση.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί για την νέα εγγραφή μαθητή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Γ) Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας του σχολείου, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις γονέων με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων. Θα προηγηθούν τα δύο τμήματα της Α’ τάξης ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη προσαρμογή των παιδιών και των οικογενειών τους στο νέο περιβάλλον. Θα λάβετε ενημέρωση για τις συναντήσεις αυτές από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη, φερέλπιδα έναρξη του νέου σχολικού έτους με πολλά χαμόγελα για όλους και όλες!

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Ράμμος